Surfen op Bali

In dit blog bericht ga je informatie vinden over je eerste surfles op Bali en de locatie waar je een surfboard kan huren. Kom erachter welke organisatie surf wedstrijden regelt en wees erbij.

Eén van de populairste excursie op Bali is surfen. Vooral s’ochtends ligt de zee vol met surfers. Van jong tot oud en beginners tot professionals. Het is geweldig om naar te kijken. Maar wat nog leuker is, zelf je eerste surfles nemen. Van Pantai Kuta tot aan Pantai Canggu zijn surf tentjes op het strand die surflessen aanbieden. Je kan er vanuit gaan dat je les krijgt van een professional. Surfen is wat de locals zelf de hele dag door doen als ze even pauze hebben. 

Surf Les

Op Bali in een plaats genaamd Seminyak op het strand van Double Six Beach heb ik mijn eerste surfles gehad. Naast het geven van surf lessen, organiseren ze ook dag tripjes naar mooie plekken om te surfen. Bij Bali surf teacher bieden ze o.a. een pakket aan voor 2 personen. Je krijgt surfkleding, gezichtscrème, water en 2 uur lang les van een ervaren surfer. Tijdens de les wordt alles duidelijk uitgelegd, herhaald en voor gedaan. Na ongeveer een halfuur ga je de zee in. Je begint natuurlijk bij de gebroken golf, de beginners golf. De teacher helpt je hier constant mee, geeft duidelijke aanwijzingen en is erg motiverend om te zorgen dat je het goed doet. Voor je het weet ben je een surfer geworden, hoe gaaf!

Kosten: 

  • 350.000 Rupiah – €22,90. 

Surfboard huren

Nu je de basis snapt van surfen is het belangrijk om te blijven oefenen. Alleen zo kan je beter worden en het surfen onder de knie krijgen. En wat is er erg aan oefenen? Je ligt op de surfboard in de prachtige zee, met mede surfers en je uitzicht is fantastisch. Net als je overal op het strand een surfles kan nemen, kan je ook surf boarden huren.

Surfen op Bali

Op het strand van Legian zit Tio surf. Hier heb ik meerdere keren een surfboard gehuurd. Het wordt gerund door twee aardige mannen die beidden natuurlijk goed kunnen surfen. In de ochtend rond 09:00 kwam ik daar om een surfboard te huren. Na de voorbereiding ging ik de zee in en was soms wel 3 uur achter elkaar aan het surfen. Hierna ben je natuurlijk helemaal gesloopt. Surfen vraagt veel van je lichaam. De mannen deden er niet moeilijk over als ik eerst wat ging lunchen en daarna terug kwam voor een tweede sessie om te surfen. Ze zijn hierin erg flexibel.

Tip: Het zit tegenover Azul Beach, hier kan je je scooter parkeren. Ook hebben ze hier een plek waar je je kan af spoelen na het surfen. 

Kosten:

  • 50.000 Rupiah – €3,26

Surf competitie

Er zijn zoveel surfers van verschillende leeftijden op o.a. het eiland Bali. Het is erg leuk om te zien hoe iedereen met elkaar in zee ligt en elkaar een goede golf gunt. Lijkt je dit leuk om te zien?

Neem vooral een kijkje op het Instagram account van Asian Surf CoZij organiseren surf wedstrijden en wellicht kun je er één meepakken als je in de buurt bent. Ik heb de wedstrijd gekeken op Pantai Kuta. Per leeftijdscategorie zijn er wedstrijden, ze hebben merchandise, fotografen en eet/drink tentjes. Het is leuk om te zien hoe de jongere surfers worden gecoacht en aangemoedigd. 

Kosten:

  • Gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *