Het strand van Calella Spanje

Spanje | Calella

Wat te doen in Calella? Één van de plaatsen in Spanje waar ik voor het eerst 15 jaar geleden ben geweest en recent nog een keer.  Calella is een badplaats aan de Spaanse Costa’s in de provincie Barcelona. Het heeft een 2 kilometer lang strand. De plaats heeft historische monumenten, is dicht gelegen bij andere plaatsen en heeft het echte Spaanse cultuur. Oftewel, er is genoeg te doen tijdens je trip naar Calella!

Zonsopgang

Een favoriet van mij tijdens een reis is de zonsopgang bekijken. Het blijft een uniek moment in welk land je ook bent. Natuurlijk moet je er vroeg voor opstaan maar ik vind het altijd weer de moeite waard. Het is toch de beste manier om zo je dag te beginnen?

De beste plek om de zonsopgang te bekijken in Calella is bij Torretas de Calella. Je kan de zonsopgang bekijken vanuit een historische toren. De toren is in 1975 gebouwd en staat naast de militaire toren. De torens bestonden vroeger uit twee verdiepingen die met elkaar verbonden waren door een wenteltrap. Naast dat je vroeg moet opstaan moet je ook een hele klim doen om hier te komen. Houd er rekening mee dat het een steile klim omhoog is op paden die niet overal gelijk zijn. 

Locatie Google Maps:

08370 Calella, Barcelona, Spanje

Vuurtoren

Mocht je bij Torretas de Calella zijn geweest loop dan op de terug weg langs de Lighthouse. Het ligt 800 meter van elkaar verwijderd. Het is een actieve vuurtoren van Calella waarvan de start van de bouw in 1856 begon.

Het geeft vanaf daar een breed uitzicht over de gehele Costa. Met zonsondergang is het ook de moeite waard om daar het uitzicht te gaan bekijken. Met een hoogte van 50 meter boven de zeespiegel is het licht tot 30 kilometer te zien. 

Met speciale Spaanse gelegenheden wordt er wel eens feest georganiseerd. Vraag bij je accommodatie na wanneer dit is.

Vuurtoren van Calella Spanje

Trein

Aan de lange Costa Brava liggen meerdere leuke plaatsen. Dit betekent dat je vanaf Calella dus alle kanten op kan.  Is er een dag dat de zon niet volop schijnt? Ideaal om een dag trip te maken! Dit kun je gemakkelijk met de rechtstreekse trein doen. Alle stations liggen op loopafstand van het centrum van de plaatsen. Een klein stukje wandelen maar onderweg is de omgeving natuurlijk al prachtig om te zien. De stations zijn goed onderhouden, er loopt beveiliging rond en de treinen worden regelmatig schoon gemaakt. 

Plaatsen die je o.a. kan bezoeken zijn:

Pineda de Mar – 4 minuten

Santa Susanna – 6 minuten

Malgrat de Mar – 10 minuten

Barcelona – 68 minuten

Een treinkaart is gemiddeld €5 euro voor een retour.

Het strand van Calella Spanje

Platja de Calella

Waar je natuurlijk ook een dagje uit van kan maken is naar het heerlijke strand van Calella gaan. Het is een 2 kilometer lange en brede zandstrand. Voordat je het strand op komt loop je eerst langs de gezellige boulevard. Vele restaurants, winkeltjes en kraampjes. Bij de boulevard moet je oversteken om uiteindelijk een kleine tunnel in te gaan wat uitkomt op het strand. Het strand krijgt jaarlijks de Blauwe Vlag voor schone en veilige stranden. Je hebt dus de keuze om op het gehele strand te gaan liggen. Een voordeel van het strand is dat het langzaam afloopt in zee. Er zijn aan de rechterzijde een aantal baaitjes. Het is moeilijk om te bezoeken, maar als je van avontuur houdt zou ik het zeker aanraden. Oftewel: Neem eten, drinken, zonnebrand en een spelletje mee en je kan heerlijk de hele dag op het strand verblijven! 

Historisch centrum

De stad van Calella bestaat uit twee gedeeltes. Namelijk het oude historische centrum en het nieuwe centrum. Het wordt verbonden met elkaar via een lange winkelstraat. Mijn voorkeur gaat uit naar het oude stadsgedeelte van Calella. Het heeft een ouderwets gezellig centrum met smalle winkelstraatjes. Hier kan je heerlijk doorheen wandelen terwijl je geniet van de gezellige Spaanse sfeer. Waar je op een gegeven op uitkomt is: Placa de l’Esglesia. Een mooi onderhouden plein met cafe’s, een fontein, markt en een kerk in het midden. Mocht je geluk hebben is er een bruiloft aan de gang die je op afstand kan bijwonen of er is een band die live optreed. Als je het plein uitloopt richting een winkelstraat, dan loop je het nieuwe centrum in. Ook daar zijn vele winkels en restaurants waar je eindeloos doorheen kan lopen.