Top 8 Restaurants Nusa Eilanden

Ontdek hier de top 8 leukste restaurants op de Nusa eilanden. Van typische Warungs tot de modernste clubs. Deze restaurants mag je absoluut niet missen!
Nusa Eilanden Hotspots

Pinda On Tour: Mijn favoriete restaurants op Nusa Penida en Nusa Lembongan

Een reis door Bali aan het maken? Vergeet dan de prachtige Nusa-eilanden niet. Aan de Oost-kust van Bali liggen de drie eilanden. Er zijn twee plaatsen waar de boot vertrekt. Namelijk uit Amed en Sanur. De meest gebruikte opstap plek is Sanur. Daar kan je op de haven een ticket kopen voor de publieke boot. Uiteraard heb ik tijdens mijn reis op Bali een uitstapje naar de Nusa eilanden gemaakt. Ik verbleef drie nachten op Nusa Penida en drie nachten op Nusa Lembongan. Naast de eilanden ontdekken op de scooter heb ik ook veel leuke hotspots ontdekt. Want aan restaurants en cafe’s ontbreekt er niks op de eilanden. Van typische Warung’s tot aan westerse clubs, er is keuze genoeg!

De leukste restaurants op de Nusa Penida 

In Nusa Penida zitten aan de noordkust in mijn beleving de beste en sfeervolste restaurants. Dit komt voornamelijk omdat de meeste aan het strand liggen. Op Nusa Lembongan is het juist anders, daar is alles verspreid over het ‘hele’ eiland. Tijdens het scooter rijden kom je genoeg leuke hotspots tegen waar je even kan stoppen. Begin je met het verkennen van het Nusa Penida eiland? Klik hier voor de bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben. Sla de pagina op en plan je bezoeken in!

Mijn favorieten op Nusa Penida:

  • Sushi Island
  • Penida Minang
  • Warung Enjoy
  • AB Bar & Resto

Sushi Island:

Voor de echte sushi liefhebbers: hier moet je absoluut geweest zijn! Dit is namelijk ook de enige sushi restaurant op het eiland. Als je er voorbij rijdt of loopt merk je gelijk dat het een sfeervolle tent is. Bij binnenkomst wordt je verwelkomt door een schattig klein hondje. Aan de linkerkant hangen grappige posters met quotes aan de wand. Neem daar vooral een kijkje. De menukaart is uitstekend. Er is heel veel keuze uit sushi. Ook hebben ze hier het typische Balinees drankje, Arak. Ik zou zeggen combineer dit samen en geniet ervan. Een leuk weetje is dat de eigenaar Made een opleiding volgde in Lombok tot sushi chef. Hierna opende zij dit succesvolle restaurant op Nusa Penida.

Instagram Sushi Island

Penida Minang:

Het leuke aan dit eiland is dat alle restaurants in de buurt van elkaar zitten. Nog geen 15 meter verderop zit onder andere een restaurant aan de kust, met Aziatisch eten. Het is er redelijk groot en er is een fijne lounge plek met uitzicht op zee. Hier kan je aan de eind van de dag de maan goed zien. In combinatie met het heerlijke eten, is dit een leuke plek om je dag af te sluiten. De menukaart bestaat voornamelijk uit Aziatisch eten (gelukkig) maar ze hebben ook Westerse snacks.

Google Maps: Ped, Nusa Penida, Klungkung Regency, Bali 80771, Indonesië

Warung Enjoy:

Dit is een ander restaurants dat aan de kust gelegen ligt. In het Balinees wordt het een Warung genoemd. Wat je eigenlijk gelijk kan herkennen aan de sfeer en de inrichting. Voor mij persoonlijk vind ik het leukst om bij een typische Warung aan te schuiven. Ze hebben hier veel combinatie deals voor een goedkope prijs. Een aantal Warungs denken mee aan wat de toeristen willen eten. Het eten hier varieert daarom van kip met rijst tot aan Westerse pizza’s. Dit betekent dat er keuze zat is! Tijdens het eten heb je al leuk uitzicht op de kust. Na het eten kun je er nog voor kiezen om aan de kust te gaan zitten. Mocht je geen zin hebben in uitgebreid avondeten, dan staat er ook een kraampje voor de Warung met snacks. Ideaal om even snel te eten of om mee te nemen naar je verblijf.

Google Maps: 8GFQ+959, Jl. Ped – Buyuk, Kutampi Kaler, Kec. Nusa Penida, Kabupaten Klungkung, Bali 80771, Indonesië

AB Bar & Resto:

Heb je een bezoek aan Diamond Beach of Atuh Beach gepland? Houd er dan rekening mee dat je van te voren hier nog wat kan eten. Dit is de ideale plek om nog even tot rust te komen voordat je de vele trappen naar beneden afloopt. Na een tijdje raak je eraan gewend hoor 😉 Het is een gezellige kleine Warung dat op de hoek van de straat zit. Ze doen hier ontzettend hun best met het presenteren van het eten. Het ziet er dus mooi uit en het smaakt ook nog eens heerlijk. Er is veel keuze voor breakfast, lunch en dinner.

Instagram AB Bar & Resto

De leukste restaurants op de Nusa Lembongan 

Op avontuur in Nusa-Lembongan! Als je vanuit Nusa Penida naar het eiland reist kan je vroeg in de ochtend de boot nemen. Het is maar tien minuten varen. Het eiland heeft een oppervlakte van acht vierkante kilometer en heeft zo’n vijf duizend bewoners. Het is via de Yellow Bridge verbonden met Nusa Ceningan. Het eiland biedt veel mogelijkheden qua stranden, restaurants en waterexcursies. Wil je na het lezen van deze pagina een kijkje nemen op het eiland, bekijk dan onderaan de pagina een volledige video. Of klik hier voor de leuke bezienswaardigheden. Heb je zelf nog leuke tips? Laat het achter in de reacties en vragen zijn natuurlijk ook welkom.

Mijn favorieten op Nusa Lembongan:

  • Tikibar
  • Warung Cassava
  • Jibaku
  • Bali Eco Deli

Tikibar:

Bezoek deze gezellige grill bar aan de drukke weg van Lembongan. Ze hebben een grote menukaart met allerlei soorten eten tegen een betaalbare prijs. Hier kun je echt lekker avondeten, met keuze uit Indonesisch als Westers eten. Het is er ook leuk om een drankje te doen. Zowel het eten als de drankjes zijn heerlijk. De service was ook erg goed met een ontspannen sfeer. Voor overdag hebben ze achter het restaurant een klein zwembad waar je gebruik van kan maken.

Instagram Tiki Bar

Warung Cassava:

Mijn nummer 1 restaurant op het eiland. Het is wat afgelegen maar zeker de moeite waard om hier te eten. Ik heb hier twee van de drie avonden gegeten en het was heerlijk. Sla deze tip dus goed op en vergeet niet om er langs te gaan! De eigenaar en zijn vrouw zijn geweldige koks en lieve mensen. Het eten is erg lekker en vers. Zo vers dat ze letterlijk wat kruiden en de cactus uit hun eigen tuin plukken. Zo leuk! Hiernaast willen ze je alles over het eiland vertellen en de leukste plekken met je delen. Klik hier om een aantal bezienswaardigheden te ontdekken.

Instagram Warung Cassava

Jibaku:

Op zoek naar een restaurant op het strand? Ga langs bij deze goede restaurant op het strand van Jungutbatu. Er is veel keuze op het menu, van Westers tot Aziatisch eten. Het is wel een van de beste plekken om Westerse gerechten te eten op Lembongan! De banken en de tafels met uitzicht op het strand maken het een perfecte plek om te ontspannen. De sfeer is hierdoor relaxt en het personeel is erg vriendelijk. Vanaf hier is het leuk om de straat uit te lopen/rijden en dan kom je uiteindelijk uit bij Mangrove Forest. Bekijk hieronder de video om een duidelijk beeld te krijgen van het eiland.

Google Maps: Jungutbatu, Lembongan, Nusa penida, Kabupaten Klungkung, Bali 80771, Indonesië

Bali Eco Deli:

Vrijwel iedereen die een bezoek brengt aan het eiland gaat hier even langs. Het restaurant heeft namelijk een aantal jaar geleden een klein recyclingprogramma opgezet op het eiland. Elke maand verzamelen en verzenden ze, met de steun van andere bedrijven honderden zakken vol recyclebaar materiaal naar Bali. Alleen al door het goede werk dat ze verrichten is een bezoek meer dan waard. Het is hierdoor een sfeervolle plek met heerlijk en gezond eten.

Instagram Bali Eco Deli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *