Gili - Meno

Ook al is dit het kleinste eiland, het is zeker de moeite waard om Gili-Meno te bezoeken. Het eiland heeft een oppervlakte van 1,5 kilometer. Het leuke hiervan is dat je in korte tijd het eiland rond kan lopen. Het heeft ongeveer 400 inwoners wat zorgt voor een enorme rust. Hieronder lees je een aantal dingen dat je kunt doen op het eiland. 

schildpadden opvang Gili Meno

Sea Turtle Sanctuary

Op 50 meter afstand van Saltwater Lake zit een schildpaddenopvang. Hier worden baby schildpadden verzorgt totdat ze groot genoeg zijn om de zee in te gaan. Ze worden in vier groepen op leeftijd verdeeld. Elke dag worden de tanks schoongemaakt en om de twee uur krijgen ze eten. Het is bijzonder om te zien hoe klein ze beginnen vergeleken met hoe groot ze zijn als je ze tegen komt met snorkelen. 

Locatie: Gili Meno Sea Turtle Sanctuary

Kano

Weet je niet zeker of je een langere tijd op een klein eiland wilt verblijven, maak er dan een leuke dag trip van. Vanaf Trawangan en Air kun je er makkelijk met de veerboot komen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Houd je van avontuur en kom je vanaf Trawangan? Dan raad ik aan om een kano te huren. Je kanoot zelf naar het andere eiland, neemt pauze op het midden van de oceaan met de bergen van Lombok op de achtergrond. Hoe gaaf is dat! Op het strand van Trawangan kan je een tweepersoons kano huren voor een de hele dag. Dit kost ongeveer 150.000 Rupiah – 9,80. Je krijgt een waterbestendige tas mee voor je belangrijke spullen. Zorg dat je bij aankomst de kano ver genoeg op het strand legt. Welkom op Meno!

Saltwater lake

Er zijn niet heel veel bezienswaardigheden op het eiland. Maar waar je niet omheen kan is The Saltwater Lake dat in het midden van Meno zit. Het zit op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de plek dat je aankomt met je kano. Je kan er in alle stilte heerlijk een rondje wandelen. Rondom hebben ze een stevig en onderhouden pad gemaakt. Om de aantal meters is een huisje waar je kan uitrusten. 

Locatie Google Maps: Gili Meno Saltwater Lake, Gili Indah, Noord-Lombok, West-Nusa Tenggara, Indonesië

Tip: Vergeet niet muggenspray mee te nemen

Strand

De lunchplek zit aan het gedeelte waar het mooiste strand van Meno is. Je kan jezelf dus een paar meter naar voren verplaatsen, ideaal! Het strand wordt goed onderhouden door de eigenaren van de restaurants die er zitten. Het is fijn dat het strand geleidelijk afloopt in zee en het heeft een prachtig uitzicht. Plof lekker neer op een zitzak, ga schelpen zoeken of lig lekker in zee. Van deze plek wil je niet meer weg!

Lunch Hotspot

Lunchen op een rustige plek met een prachtige omgeving? Dit kan niet beter dan bij: Umar Daytime. Een Warung aan de Oost-kust van Meno. Uitzicht op prachtig witte zeestrand met helder blauw zee water. Het is van een hardwerkend stel dat hun huis deels hebben omgebouwd tot een Warung. Ze hebben een zoontje dat graag een balletje met je wilt overtrappen. Je hebt keuze om op het terras bij de Warung te zitten of op het strand. Ze hebben het terras op het strand prachtig aangekleed. Naast de leuke sfeer is het eten ook heerlijk!

 
lunchen op Gili Meno