Lovina

Bezienswaardigheden en wat te doen in Lovina? Lovina ligt bovenin Bali en is een gebied van kleine dorpjes aan een ruim acht kilometer lange kust in het noorden van Bali. Het bijzondere aan Lovina is dat het zand niet wit is maar grijs. Dit komt omdat het een strand heeft van vulkaanzand. Veel reizigers kiezen voor dit gebied omdat er een relaxte sfeer heerst. Ook staat het goed bekend om hier en in de omgeving te kunnen duiken. Daarnaast trekt het veel toeristen aan die er dolfijnen willen gaan spotten. Conclusie: Een bezoek aan Lovina is het meer dan waard! 

Accommodatie villa Lovina Bali

Accommodatie

Op zoek naar een rustige locatie dat ook aan het strand zit? Ik raad je dan Hotel Shri Ganesh aan. Het is een prachtige accommodatie met ruime bungalows en een apart gebouw met hotel kamers. Er is een ruime zwembad, uitgebreide salon en een restaurant die voor iedereen toegankelijk is. In het restaurant wordt s’ochtends het heerlijke ontbijt geserveerd op het tijdstip dat je zelf hebt aangegeven.

Hotel Shri Ganesh

Ook hebben ze een uitgebreide menukaart met o.a. verse vis voor het diner. Het ontvangst en service dat wordt aangeboden door het personeel en de familie is perfect. Dit geeft je een comfortabel gevoel. Ze bieden ook goede excursies aan voor de beste prijs. Bijvoorbeeld duiken en dolfijnen spotten met zonsopgang. Lees er hieronder meer over.

Accommodatie villa Lovina Bali

Zonsopgang

Lovina is bekend om de vele dolfijnen die hier elke ochtend hun ontbijt komen halen. De zee zit vol met tonijn en voedsel voor de dolfijnen. Een van de excursies dat wordt aangeboden door het verblijf is dolfijnen spotten tijdens zonsopgang. Je kiest zelf de dag uit waarop je dit wilt gaan doen. Rond zes uur in de ochtend wordt verwacht dat je klaar staat om opgehaald te worden. Samen met de eigenaar van de vissersboot loop je naar het strand toe en ga je het bootje in. Omringd door de prachtige omgeving op zee en de zon die op komt, vaar je naar de plek waar de dolfijnen zullen zijn. Door rustig op afstand te kijken zie je de prachtige dolfijnen voorbij komen! Na een tijd vaar je naar een plek toe waar je kan gaan snorkelen. Ook al is het nog enigszins ‘fris’ het is de moeite waard om te gaan snorkelen. Beter dan dit kan je de dag niet beginnen!

Duiken

Vind jij de onderwaterwereld ook zo bijzonder? Dan is het absoluut een aanrader om te gaan duiken. Tijdens het snorkelen zie je al de meest prachtigste dingen, maar meters diep in zee is een heel ander leven. Je ziet andere soorten koraal, vissen en veel roggen. Met duiken kan je daadwerkelijk in o.a. een scheepswrak in plaats van alleen de bovenkant ervan bekijken. Het gevoel wanneer je 18 meter diep ligt en dan naar boven kijkt, onbeschrijfelijk!

Lijkt het je gaaf om te gaan duiken maar heb je nog geen duikbrevet? Bij PADI kan je in drie dagen je duikbrevet halen. Mijn ervaring hiermee is erg positief. Tijdens een bezoek aan Lovina in het noorden van Bali kwam ik met ze in contact. Via de accommodatie werd Permai Scuba Dive aangeraden om een duikbrevet te halen. De cursus bestaat uit drie intensieve dagen. Klik hier voor alle informatie over het duiken of duikbrevet halen op Lovina. 

Dinner Hotspots

Aan restaurants en cafe’s ontbreekt er niks in dit gebied. Van typische Warungs tot aan westerse clubs, er is keuze genoeg. Een sfeervol restaurant aan zee of op een leuke plek in de binnenplaats. Hieronder de restaurants die ik heb bezocht:

 Sri Ganesh

Een Warung met vriendelijk personeel en goede service. Er is een uitgebreide menu kaart met o.a. verse vis. De locatie is dichtbij het strand waar je na het dineren kunt wandelen.

Kakatu bar & restaurant

Een sfeervol restaurant gelegen aan dé straat naar Pantai Lovina. Het is prachtig aangekleed met een vijver rond de hele eetgelegenheid. Ook is er een open keuken waardoor je mee kan kijken met het bereiden van het eten. 

Buda bakery & resto

Een mooi restaurants met vriendelijk personeel en uitstekende service. Het eten is erg gevarieerd en smaakvol. Tijdens het dineren heb je prachtig uitzicht over de jungle en de bergen.