Nusa Lembongan Strand
Nusa Lembongan strand

Nusa - Lembongan

Op avontuur in Nusa-Lembongan! Wat te doen? Als je vanuit Nusa Penida naar het eiland reist kan je vroeg in de ochtend de boot nemen. Het is maar tien minuten varen. Het eiland heeft een oppervlakte van acht vierkante kilometer en heeft zo’n vijf duizend bewoners. Het is via de Yellow Bridge verbonden met Nusa Ceningan. Het eiland biedt veel mogelijkheden qua stranden, restaurants en waterexcursies. Wil je na het lezen van deze pagina een kijkje nemen op het eiland, klik hier voor het bekijken van de Youtube video.

Devil's Tear

De ideale plek waar je kunt relaxen of de zonsondergang kan bekijken. Het is een natuurlijke plek waar de zee en het land krachtig bij elkaar komen. Dit uit zich in de enorme golven die constant tegen de rotsen aan komen. Het is interessant om dit met eigen ogen te bekijken. Voor je het weet sta je hier een halfuur naar te kijken. Er om heen is een park gebouwd waar je kan rondlopen, relaxen of van je eten kan genieten. Ondertussen kan je hier de zonsondergang goed bekijken.

Locatie Google Maps:

Nusa Lembongan, Jungutbatu, Nusa Penida, Klungkung Regency, Bali 80771, Indonesië

Devil's Tear Nusa Lembongan

Accommodatie

Uiteraard is er genoeg keuze qua accommodaties op het eiland. Ik verbleef drie nachten in Mesari Hut. Een bungalow met een terras, slaapkamer en badkamer. Klik hier om de accommodatie te bekijken en wellicht te boeken. De locatie is vlakbij de Yellow Bridge, het afzetpunt als je op het eiland komt. Het bed was goed en de douche is lekker warm. Perfecte plek om een paar dagen te verblijven. De eigenaar is ook erg aardig. Hij kan en wil bijna alles regelen wat je nodig hebt. Hij bood ons een snorkeltrip rond het eiland aan op een privé boot voor een goede prijs. De gehele accommodatie is goed onderhouden. Je kan het ontbijt bij je bungalow krijgen of je schuift gezellig aan in het restaurant dat beneden zit. Een aanrader!

Sandy Bay Nusa Lembongan

Stranden

Het is hier adembenemend als je gek bent op stranden bezoeken. Lembongan bestaat namelijk uit vele en ook nog eens hele prachtige stranden. Op dit eiland zijn palmbomen, helder blauw zee water en witte zand strand een feit. Vele trappen hiervoor naar beneden bewandelen zoals op Nusa Penida is hier niet eens nodig. Je parkeert je scooter, loopt een paar meter en je staat op het prachtige strand. De stranden zijn goed onderhouden, het is er rustig en je kan gemakkelijk de zee in. 

Zonsondergang

Een favoriet tijdens het reizen is de zonsondergang bekijken. Het blijft een prachtig beeld hoe de zon onder gaat. Op welke plek je ook bent en met of zonder bewolking. Een andere relaxte plek om heen te gaan is Jungutbatu Beach. Hier zit je heerlijk op het strand, drankje erbij en ondertussen aan het genieten van de zonsondergang. 

Nusa Lembongan Beach

Jungutbatu Beach