Reistips

In dit blog bericht ga je 6 reistips vinden die je niet mag missen. Zorg dat je voorbereid weggaat en begin je reis hierdoor relaxt.

Vaak is het lastig om te bedenken wat je nou precies nodig bent voor je reis. Het is veel fijner om goed voorbereid aan je reis te beginnen. Dit voorkomt onnodige stress en betekent uiteindelijk dat je meer kan genieten van de voorpret. Ik heb op een rijtje gezet wat tijdens mijn reizen belangrijk is geweest. Wellicht heb je hier wat aan voor je eigen reis of laat een reactie achter met je eigen reistips!

Lees hieronder meer over de reistips:

  1. Budget
    Er kunnen veel reistips zijn maar deze staat altijd op nummer 1. Zorg altijd dat je een vast budget hebt voor de reis dat je gaat maken. Het is veel relaxter als je niet constant moet nadenken over je geld. Weet je precies wat je wilt gaan doen? Zoek dan zo duidelijk mogelijk uit hoeveel dit kost. Maak je budget altijd wat groter dan nodig is voor eventuele tegenslagen. Mocht je dit uiteindelijk toch niet nodig hebben, verras jezelf op iets leuks! Ga je zonder planning op reis? Bekijk hoeveel geld je aan de reis wilt uitgeven. Wat je kan doen is een vast bedrag vaststellen per dag. 

    Tip: Spaar tijdens je reis. Pak aan het einde van de dag het grootste briefgeld uit je portemonnee (als je dat niet hebt dan de grootste muntgeld) en stop dit in je spaarpot. Aan het einde van je reis heb je een leuk bedrag gespaard. Doe er wat leuks van of blijf er langer van op reis ;)
  2. Internet
    Of dit persé bij de belangrijkste reistips hoort weet ik niet want tegenwoordig kunnen we niet meer zonder. Maar wil je ook tijdens je reis bereikbaar blijven voor je familie en vrienden? Zoek van te voren uit of je mobiele abonnement werkt in het land waar je op reis gaat. Zo voorkom je eventuele hoge kosten. Het kan zijn dat je een simkaart moet aanschaffen van het land. Je kan je familie en vrienden alvast op de hoogte stellen dat het even kan duren voordat je bereikbaar bent. Ondertussen kan je voor jezelf alvast uitzoeken waar je een simkaart kan halen, wat de kosten zijn en hoe dit precies werkt. Het is het beste om hiervoor bij een echte telefoon winkel te zijn. 

    Voor toeristen op Bali is er een regel vanuit de regering. Als toerist is je Indonesische simkaart maximaal 3 maanden geldig. Hierna zal je weer een nieuwe simkaart moeten kopen. Bij het aanschaffen van een simkaart zit er standaard 8G internet bij. Houdt de afloop datum van je simkaart in de gaten. Het is zonde als je paar dagen ervoor nog geld erop zet.
    Kosten: 150.000 Rupiah – €9,80
  3. Google Maps
    Heb je inmiddels een simkaart aangeschaft? Dit betekent helaas nog niet dat je internet het altijd werkt. Het kan zijn dat de provider het niet doet of dat er veel regen is gevallen waardoor er geen bereik meer is. Mocht je onderweg zijn en dit gebeurt, dan is het wel handig als je de weg naar je accommodatie nog kan vinden. Zorg vooraf dat je via Google Maps de offline kaart van je reis bestemming download. Zonder internet kan je hier gebruik van maken. Een absolute must!

    Open de Google Maps-appZorg ervoor dat je een internetverbinding hebtZoek een plaatsTik onderaan op de naam of het adres van de plaats ‘Meer’ Selecteer Offline kaart downloaden
  4. Accommodatie
    Het aanbod is erg groot als het gaat om accommodaties. Van hostels naar de meest luxe villa’s. Het is handig om vooraf te oriënteren wat het aanbod is. Bekijk alvast de reviews, foto’s en de prijs. Als je een account hebt bij Booking.com of Airbnb kan je de accommodaties opslaan. Als het snel moet, kan je gemakkelijk boeken. Ook is het handig om de prijzen in de gaten houden. Mocht je ter plaatse willen boeken weet je dat je nooit te veel betaald. Ook geven deze beide organisaties hun eigen reistips aan je door. Hoe meer reistips hoe beter!
  5. Veiligheid
    Het kan nooit kwaad om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Misschien is dit juist nodig in het land waar je naartoe gaat of is het voor je eigen gevoel fijner. Hieronder een aantal punten waar je aan kan denken:

    – Koffer sealen
    -Extra slot op je koffer/tas
    -Mocht het geen toegevoegde waarde hebben, zeg dan nooit in welke accommodatie je zit
    -Vraag bij de accommodatie welk taxi bedrijf betrouwbaar is
    -Verdeel altijd het geld dat je mee op zak hebt op meerdere plekken, ook in de accommodatie waar je verblijft
    -Geef je paspoort niet zomaar af (zorg dat je altijd een foto van je paspoort op je mobiel hebt staan)
  6. Medicatie
    Voor een reis naar Bali is het belangrijk om aan je gezondheid te denken. De leefomstandigheden kunnen anders zijn, ander soort insecten of de hygiëne is minder goed. Je lichaam kan hier gauw op reageren en dan kan het noodzakelijk zijn om snel te handelen. Je kan ervan uit gaan dat ze niet altijd een medicatie op voorraad hebben of dat je het zonder doorverwijzing niet mee krijgt.

    Het is belangrijk om zelf medicatie mee te nemen:
    -ORS
    -Paracetamol
    -Ibuprofen
    -Diareeremmers
    -Insecten creme

    Stel zelf een kleine EHBO set samen:
    -Pleisters
    -Jodium
    -Gaas
    -Schaartje
    -Teken pen

    Door de GGD worden een aantal prikken geadviseerd maar ook verplicht. Om een beeld te krijgen heb ik de prikken die ik heb genomen voor de reis naar Bali hieronder in een tabel gezet. Wees goed bereid, kijk op de site van GGD of plan een oriënterend gesprek. Zij staan er ook voor open om je de juiste reistips mee te geven.

PrikAantal
Hepatitis A2x
Hepatitis B2x
Rabiës1x
Buiktyfus2x
Reistips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *