Amed

Een trip naar het vissersdorpje Amed dat ligt gelegen aan de oostkust van Bali, kan je zeker niet overslaan. Het staat bekend om zijn groene omgeving, prachtige onderwaterwereld en het gevoel dat je op een totaal ander eiland zit. Wat te doen in Amed? Er zijn genoeg bezienswaardigheden die je kan opzoeken zoals tempels, vulkanen en paleizen. Kijk verder op de pagina om mijn belevenissen in dit leuke dorp te ondervinden. 

Accommodatie bungalow Amed Bali

Elke kamer heeft hier een eigen balkon met uitzicht op de oceaan, er is een groot zwembad beschikbaar met ligbedden en een eigen restaurant dat een grote variatie aan gerechten serveert. Je kan hier heerlijk aan het ontbijt schuiven of het wordt door het aardige personeel gebracht naar je bungalow. Kom je o.a. naar Amed om te gaan snorkelen? Dan zit je hier helemaal goed. Ze bieden voor een goedkope prijs snorkel spullen aan.

Locatie:

Lipah Beach 200 m

Selang Beach 1,7 km

Jemeluk Beach 2,2 km

Ibus Beach 2,5 km

Amed Beach 3,1 km

Lempuyang Luhur-tempel 7,1 km

Snorkelen

Amed staat bekend om zijn prachtige onderwaterwereld en dit moet je dan ook gezien hebben als je hier bent. Mocht je meerdere plekken willen bezoeken kun je het beste een snorkel set voor een hele dag of voor meerdere dagen huren. Dit kan gemakkelijk bij de bovenstaande accommodatie. Je hoeft geen boot te regelen omdat de plek dicht bij de kust ligt. Ideaal dus. De kosten zijn ongeveer 40.000 Rupiah p.p. per dag – €2,61. Een populaire plek om te snorkelen is bij de Japanese Wreck Banning. Het schip ligt op ongeveer 5 meter van de kust. Over de geschiedenis van het schip zijn verschillende verhalen. Het is niet duidelijk hoe het schip daar is gekomen en van wie het schip daadwerkelijk is. Dit maakt het extra interessant om dan de schip van zo dichtbij te kunnen bekijken. Een absolute aanrader! Klik hier voor meer snorkel plekken in Amed, rondom Bali, Nusa eilanden of de Gili eilanden. 

Lotus Lagoon

Mocht je net als ik Amed bezoeken met de scooter vanuit onderin Bali, neem dan tijdens je lange reis hier even pauze. Een grote vijver vol met lotusbloemen aan de hoofdweg van Candidasa. Je kan rondom de vijver een wandeling maken wat ongeveer vijftien minuten kost. Er is veel waterleven in de vijver en het water is verrassend helder. Als je goed kijkt kan je zelfs een grote garnaal zien. Er zijn rondom ook een aantal restaurants dat het prachtige uitzicht over de vijver hebben. 

Zonsopgang | Zonsondergang

Ook hier is het een bijzondere ervaring om de zonsopgang te bekijken. Het betekent dat je vroeg uit bed moet want rond kwart over zes komt de zon op. Het uitzicht dat je ervoor terug krijgt is het uiteindelijk meer dan waard. In principe kan je overal aan de weg van Amed de zonsopgang bekijken. Dit kan alleen gevaarlijk zijn omdat er in de ochtend al veel verkeer is. Het beste is om een punt op te zoeken waar je vanaf een gebouw kan kijken. Ik zal hieronder de video linken waarin de exacte locatie is weergegeven. Dit is de beste manier om je dag te beginnen.

Hoe gaaf is het om je dag ook af te sluiten met een prachtige zonsondergang?! Hiervoor is de perfecte locatie bij Joli Best View Cafe dat uitzicht heeft op Pantai Jemeluk. Onder het genot van een drankje en een heerlijk Balinees gerecht kan je hier de prachtige zonsondergang bekijken. 

Als je je dag extra goed wilt afsluiten kun je ook nog de sterren en maan bekijken vanuit je accommodatie. Amed is een klein dorp wat betekent dat er weinig licht is. Dit zorgt ervoor dat je de sterren en de maan extra goed kan zien vergeleken met andere plekken op het eiland. 

Bukit Cinta Amed

Bukit Cinta

Op ongeveer een halfuur rijden vanaf Pantai Amed is een prachtige uitkijkpunt. Je kan hier heen met zonsopgang, zonsondergang maar ook overdag. Bij weinig wolken kan je de berg in de verte zien. Het is met de scooter te bereiken maar wees voorzichtig. Sommigen wegen zijn niet gelijk of zijn open gebroken. Neem wat te drinken en een snack mee en geniet hier van het uitzicht en de rust.

Locatie Google Maps:

Bukit Cinta Amed

Lunch & Dinner Hotspots

Aan Western restaurants, Warungs en cafe’s ontbreekt er niks op dit vissersdorp. Ze bevinden zich allemaal aan de lange weg van viertien km dat begint aan Pantai Amed tot aan het laatste dorp. Het is een smalle weg wat zorgt voor een sfeervolle uitstraling en een gezellige sfeer. Bekijk hieronder een aantal restaurants en sla ze voor je trip naar Amed.

 

 
Voordat je naar Pantai Amed rijdt zit deze sfeervolle lunch plek. Je hebt tijdens het eten prachtig uitzicht op de bergen en de palmbomen. Ze bieden een mooie mix van Westerse gerechten aan, heerlijke gerechten voor het ontbijt en veel keuze voor lunch en diner. Het personeel is erg vriendelijk en geven uitstekende service. 
 
 
Een ideale plek om te lunchen voordat je gaat snorkelen bij de Japanese Wreck Banning. Vanaf hier kan je namelijk lopends naar het strand toe. De Warung heeft heerlijk Balinees eten, uitstekende service en uitzicht op het strand. Het leuke stel dat deze plek runt, zijn geweldige gastheren en kunnen koken als de beste.
 
 
Het cafe heeft een geweldig uitzicht en een gezellige sfeer. Het biedt verschillende menu’s met een goede prijs. Je kan er zowel Indonesische delicatesse als Western eten hebben. Hiernaast biedt het een prachtig panorama van de zonsondergang. Wat wil je nog meer als je lekker kunt eten met een goed uitzicht?
 
 
Door de gastvrijheid van de eigenaars is dit mijn favoriete cafe in het dorp. Het is een magische plek met een goede sfeer. De eigenaars doen erg hun best om ervoor te zorgen dat hun gasten tevreden zijn. Het uitzicht is er ronduit spectaculair en het eten is vers. Vraag hier naar het typische drankje: Arak en de eigenaar maakt het met vol enthousiasme voor je!