Gili - Air

Gili Air is het op een na kleinste eiland van de Gili-eilanden en ligt het dichtste bij Lombok. Net als op de andere eilanden is er geen gemotoriseerd verkeer. Alles gaat te voet, fietsend of met paard en wagen. Dit geeft een bijzonder beeld weer van het leven hier. Naast dat je er heerlijk kan relaxen, zijn er ook genoeg dingen te doen. Lees hieronder de 8 leukste dingen om te doen. Om extra beeld van het prachtige eiland te geven kan je de video hier bekijken.

Reistips

Tip

Langs de kust zijn voornamelijk veel accommodaties te vinden. Het grenst gelijk aan het prachtige strand of je hoeft maar een meter over te steken er naar toe. Ideaal! Ook in het midden van het eiland worden er steeds meer accommodaties gebouwd. Zoals bungalows, hotels en villa’s. Mocht je last minute naar een van de eilanden gaan, is er kans dat je ter plekke een verblijf kan regelen. Toch raad ik aan om dit van te voren al te boeken. Je weet niet hoe druk het is, de prijzen kunnen hoger zijn of ze hebben nog geen verblijf voor je gereed. Tijdens een reis is het altijd handig om de app van Booking en Airbnb op je mobiel te hebben. 

 

Biba Beach Village

Na een aantal keren te zijn afgewezen bij een verblijf kwamen we terecht bij: Biba Beach Village. Een goed onderhouden accommodatie langs de Oost-kust. We verbleven er drie nachten in een bungalow. Het bestond uit een terras, slaapkamer en een buiten badkamer. Er zit ook een groot restaurant bij en een terras dat uitzicht heeft op zee. Mocht je van plan zijn om te gaan snorkelen, is dit de ideale plek. Vanaf de accommodatie loop je rechtstreeks de zee in.

Locatie Google Maps:

Biba Beach Village, Gili Indah, Noord-Lombok, West-Nusa Tenggara, Indonesië

 

Fietsen op Gili Air

Zoals hierboven aangegeven is er op Gili-Air geen gemotoriseerd verkeer. Dit is heerlijk nadat je in de drukte en lawaai op Bali of Lombok bent geweest. Het geeft een relaxte sfeer op het eiland. Je kan ervoor kiezen om het eiland lopends te verkennen. Dit is in principe prima te doen. Heb je toch geen zin om in de hitte te wandelen? Maak het wat avontuurlijker en ga een fiets huren. In het midden van het eiland zijn de wegen goed om op te fietsen. Langs de kust is een ander verhaal daar zijn slechte tot geen wegen. Je zal met je fiets af en toe door het zand moeten. Over het hele eiland zijn er genoeg plekken waar je een fiets kan huren. Zorg er altijd voor dat er een cijferslot bij zit en dat er niks kapot is aan de fiets.

Kosten:

30.000 Rupiah per dag – €1,95.

Snorkelen

Ben je ook gek op snorkelen? Gelukkig kun je rondom dit eiland prachtig snorkelen! Aan de Oost-kust kun je gemakkelijk de zee in. Je begint bovenin en gaat met de stroming mee richting beneden. Je kan voor meerdere dagen een snorkelset huren. Klik hiernaast op de blog over snorkelen. Hier staan de kosten, snorkelplekken en waar je eventueel snorkelsets kan huren.

 

Breakfast/Lunch/Dinner

Het leuke aan ergens verblijven is dat je nieuwe plekken ontdekt. Ook op Gili-Air ben ik een aantal leuke plekken tegengekomen. Ik zal een aantal aanraden wat in mijn beleving de leukste plekken zijn.

Even bijkomen van een ochtend snorkelen, wandelen of fietsen? Dit kan aan de West-kust. Bij een geheel roze restaurant. Ze hebben de lekkerste cappucino of je kan er een Bintang met wat lekkers nemen.
 
Een restaurant dat gelegen ligt tegen de oostkust aan. Er is genoeg keuze voor o.a. de lunch. Het personeel biedt goede service. Tijdens het eten geniet je van het prachtige uitzicht. 
 
Het blijft het lekkerst, eten bij een echte Warung. Er is keuze uit Bakso, Soto, Ayam Bakar, Sate etc. De Warung zit op de hoek tegenover de Harbour van Gili-Air.
 
Een absolute oplossing tijdens de Covid-periode, maar ook als het regent en je hebt geen zin om je accommodatie uit te gaan. Heerlijk eten voor een lage prijs en het wordt bezorgd. Wat wil je nog meer!

JUJU

Voor een heerlijk ontbijt kun je terecht in het midden van het eiland. Hier zit een leuk vegan cafe dat eco vriendelijk is. Naast het serveren van eten/drinken verkopen ze ook merchandise en producten. 

Instagram:

@juju.zerowaste

Locatie Google Maps: 

JUJU zero waste store & vegan cafe

Lunch hotspot op Gili Air